Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 3 noiembrie 2010

Fotbal impotriva rasismului in Ferentari

In perioada 14-26 octombrie 2010, Reteaua de Fotbal impotriva Rasismului in Europa, a organizat editia a XI a a programului "Saptamana de Actiune FARE".
Ideea din spatele acestei actiuni este aceea ca, foarte multe initiative si activitati sa se adreseze problemelor locale din cadrul clubului ori comunitatii lor si totodata sa se alature altor grupuri de pe intreg continentul , pentru a forma o opozitie unita impotriva rasismului in acest joc.
Asociatia de Dezvoltare Comunitara Ferentari, a considerat aceasta actiune a FARE, ca fiind o oportunitate de a se alatura prin proiectul "Fotbal pentru Toti" altor actiuni si evenimente desfasurate in Europa in aceasta perioada.
Astfel perioada de desfasurare a proiectului a fost 18-24 octombrie 2010.
Acest proiect a avut ca scop de a folosi fotbalul ca instrument de dialog cultural si intelegere intre populatia de etnie roma si majoritari din Ferentari, sector 5, Bucuresti.
Obiectivele proiectului au fost pe de o parte sustinerea de sesiuni de informare cu privire la discriminare si consecintele ei, in randul elevilor din Scoala Generala nr 136 si Scoala generala nr 2, Bucuresti, precum si in randul copiilor din comunitatea din Ferentari, iar pe de alta parte organizarea unui turneu de fotbal la care sa participe elevi de etnie roma si majoritari.
In perioada 18-22 octombrie 2010, Membrii asociatie de Dezvoltare Comunitara Ferentari, s-au deplasat in comunitate precum si in Scoala Generala nr 136 si Scoala Generala nr 2, Bucuresti, pentru a desfasura campania de mediatizare a proiectului, prin sustinerea de sesiuni de informare, discutii libere, cu elevii, profesorii si copii din comunitate.
Temele abordate au fost pe de o parte,"Saptamana de Actiune FARE", iar pe de alta parte discriminarea si consecintele ei.
Sesiunile de informare au fost completate de distribuirea de materiale informative(flyere si postere).

Turneul "Fotbal pentru Toti"  s-a desfasurat pe parcursul a doua zile de competitie. la aceasta competitie au participat 36 de elevi impartiti in 6 echipe.Echipele au fost, echipe mixte intre elevi de etnie roma si majoritari.

Cele 6 echipe au fost repartizate in doua grupe a cate 3 echipe fiecare. In urma rezultatelor obtinute, la sfasitul primei zile de competitie s-a putut realiza ierarhia echipelor din cele 2 grupe.
In cea de a doua zi a competitiei s-au disputat finalele acestui turneu.
Castigatoarea turneului a fost echipa portocalie.
Dupa desfasurarea ultimului meci al turneului, a avut loc festivitatea de premiere, unde toti elevii participanti au primit premii identice, indiferent de pozitia ocupata de echipa sa la finalul competitiei.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu