Faceți căutări pe acest blog

Activitatile ADCF

Educatie

26.02.2010


Program de mentoring in cadrul Scolii Generale nr 136, sect 5, Bucuresti


Asociatia de Dezvoltare Comunitara Ferentari, a incheiat in data de 26.02.2010, un acord de parteneriat cu Scoala Generala nr 136, sect 5, Bucuresti, in vederea derularii unui program de mentoring.

Programul se va desfasura prin intermediul unor sesiuni de informare, educare, constientizare.

Sesiunile se vor adresa parintilor, elevilor si cadrelor didactice din Scoala Generala nr.136,sect 5, Bucuresti si vor fi sustinute de personal calificat: educatori de sanatate , outreach workeri, medici, asistenti sociali.

Obiectivele programului sunt:

a) Activitati de informare , educare si constientizare a beneficiarilor cu privire la importanta sanatatii.
b) Activitati de indetificare , mobilizare si consiliere a elevilor aflati in situati de risc (consumatori de droguri , TBC,HIV/SIDA, hepatita ,bolnavi cronici, s.a).
c) Activitati de informare si consiliere in domeniul harm reduction in randul elevilor , profesorilor si parintilor.


Personalul care va sustine sesiunile de IEC, isi desfasoara activitatea in cadrul proiectului Centrul de Asistenta Medico-Sociala Sastipen, un proiect pilot, care isi propune sa vina in sprijinul populatiei defavorizate/expuse la risc din cartierul Ferentari, prin oferirea de servicii medico-sociale si educatie sanitara gratuite. Asociatia de Dezvoltare Comunitara Ferentari colaboreaza, la implementarea acestui proiect in cartierul Ferentari, cu Centrul Romilor Pentru Politici de Sanatate Sastipen.


Parteneriatul este semnat pe o perioada de 1 an, respectiv martie 2010 - martie 2011.Ocuparea Fortei de Munca


Parteneriat Agentia Locala de Ocupare a Fortei de Munca,Sect 5, Bucuresti

19.03.2010In data de 19.03.2010 Asociatia de Dezvoltare Comunitara Ferentari-ADCF a semnat un protocol de colaborare cu Agentia Locala de Ocupare a Fortei de Munca sector 5, Bucuresti.

Scopul acestui parteneriat este de imbunatatire a accesului membrilor comunitatii din cartierul Ferentari la serviciile oferite de Agentia Locala de Ocupare a Fortei de Munca,prin intermediul activitatilor de informare si consiliere.

Aocierea este constituita pe baza libertatii de vointa a partilor.Obiectul principal al protocolului de colaborare il reprezinta sustinerea reciproca pentru facilitarea derularii unor activitati de mediere a relatiei cu membrii comunitatii sin cartierul Ferentari,sector 5,Bucuresti.

In baza acestui parteneriat Asociatia de Dezvoltare Comunitara Ferentari efectueaza activitati de informare si constientizare a membrilor comunitatii cu privire la importanta unui loc de munca si activitati de identificare,mobilizare si consiliere a persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca.