Faceți căutări pe acest blog

joi, 21 octombrie 2010

Comunicat de presa




PROIECTUL “FOTBAL PENTRU TOTI”

FOTBAL VERSUS RASISM

Bucuresti, 21.10.2010


Asociatia de Dezvoltare Comunitara Ferentari organizeaza in perioada 23 – 24 octombrie 2010 turneul “Fotbal pentru toti” in cadrul unui proiect de sapte zile care face parte din programul european “Saptamana de actiune Fare”, editia a XI-a, al retelei de Fotbal Impotriva Rasismului in Europa, din care fac parte parteneri activi din peste 37 de tari - suporteri, jucatori, organizatii ale etnicilor minoritari si migrantilor, corpuri diplomatice, inclusiv UEFA si FIFA.

Proiectul ” Fotbal pentru toti” se desfasoara in perioada 18 - 24 octombrie 2010 si are ca scop folosirea fotbalului ca instrument de dialog cultural si intelegere intre populatia de etnie roma si populatia majoritara din Ferentari, sector 5, Bucuresti.

Prin implementarea acestui proiect, Asociatia de Dezvoltare Comunitara Ferentari intentioneaza sa atraga atentia ca este nevoie de o implicare mult mai activa a tuturor factorilor de decizie si a membrilor comunitatii din cartierul Ferentari, pentru a contribui la incluziunea sociala a romilor si combaterea discriminarii in randul populatiei de etnie roma.

„FARE Action Week”, editia a XI-a, se desfasoara in Europa in perioada 14 - 26 octombrie 2010 si uneste suporteri, cluburi sportive si pe cei care sunt vizati de actiunile rasiste de pe intreg continentul, intr-un efort concertat de a transforma discriminarea in ceva care tine de domeniul trecutului.

Saptamana de Actiune a Retelei de Fotbal Impotriva Rasismului in Europa (FARE) isi propune sa constientizeze publicul cu privire la problemele create de rasism si excluziune si sa creeze un front unit care sa se lupte cu aceasta influenta maligna pe care o are asupra sportului numarul unu al Europei.

Ideea din spatele acestei Saptamani a Actiunii FARE este aceea ca foarte multe initiative si activitati sa se adreseaze problemelor locale din cadrul clubului ori comunitatii lor si, totodata, sa se alature altor grupuri de pe intreg continentul pentru a forma o opozitie unita impotriva rasismului in acest joc.

Actiunea consta in sustinerea unei campanii de informare in scoli privind discriminarea urmata de un turneu de fotbal.

Turneul “ Fotbal pentru toti” uneste intr-o competitie sportiva elevii de etnie roma si majoritari din Scoala Generala nr 136, Scoala Generala nr 2 (scoli cu elevi preponderent de etnie roma), sector 5 Bucuresti, precum si o selectionata a copiilor de etnie roma din cartierul Ferentari.

Inainte de competite, in perioada 18 – 22 octombrie 2010, elevii scolilor participante vor beneficia de o sesiune de informare cu privire la programul FARE, precum si cu privire la discriminare si consecintele ei.

Competitia sportiva se va desfasura in perioada 23-24 octombrie 2010, incepand cu orele 10.00, in sala de sport a Scolii Generale nr 2, str. Lacul Bucura, nr 14.

Mijloace de transport: autobuz: 139, 220, 141, 323 - statia Vadul Nou.

PERSOANA DE CONTACT:

Gheorghe Laurentiu

Tel: 0768.76.75.92

e-mail: asociatiaferentari@yahoo.com

web: http://asociatiaferentari.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu